Wij zijn Leo Burnett Amsterdam

Een creatief bureau dat staat voor branding by doing. Wij helpen merken om hun purpose uit te drukken in echte daadkracht.

Leo Burnett Amsterdam is onderdeel van Publicis Groupe Nederland. Een multidisciplinair bureau met zeven expertises onder een dak: data, technologie, digitaal, media, PR, creatie en productie. Dé plek voor krachtige partnerships. Door de naadloze synchronisatie van onze expertises, zijn wij in staat om vanuit een impactvol big idea persoonlijke klantervaringen op schaal te ontwikkelen. Creativiteit maakt hierbij het onderscheid. Lees meer over Publicis Groupe.

HumanKind

‘We are eternal students of human behaviour’. Ons creatieve werk is bedoeld voor mensen; voor de klanten van onze klanten. HumanKind is een kijk op marketingcommunicatie waarbij communicatie in dienst staat van de mens en niet andersom.’

Branding by doing

‘What helps people, helps business’, is al sinds 1935 het leidende principe voor het creatieve werk van Leo Burnett. Leo ontwikkelt meaningful acts: creativiteit die het businessprobleem van klanten oplost door het leven van hún klanten te verrijken.

Onze werkwijze

Wij zijn doeners en makers. Wat we doen is altijd gebaseerd op een slim consumentinzicht. Bij Leo Burnett geloven we in de kracht van samenwerken. Ons team bestaat altijd uit de juiste casting specialisten die hun expertises samenbrengen om te werken aan de meest creatieve en effectieve merkoplossingen.

Onze klanten

In Nederland werkt Leo Burnett vol trots voor de volgende klanten:

Leo Burnett Netwerk

Leo Burnett is één van de meest bekroonde bureaunetwerken van de wereld. Opgericht in 1935 met 85 kantoren verspreid over 70 landen en 9.000 medewerkers. In 1969 nam Leo Burnett het LPE-netwerk over. LPE (London Press Exchange) was op dat moment één van de grootste en oudste netwerken van Europa, met een vestiging in Amsterdam.

Het Amsterdamse bureau was een initiatief van Maup Aronson, oprichter en leider van Prad, dat later werd overgenomen door Publicis.

Eind 2002 kwamen Leo Burnett en Publicis Groupe weer bij elkaar. In juli 2016 zijn de krachten van de creatieve, technische/digitale en mediabedrijven samengevoegd onder één naam, in één bedrijf (en binnenkort ook onder één dak): Publicis One.